utorok 23. júla 2013

My new lifestlye... thanks to Skinny bitch!

Mám dve novinky. Druhá bude dosť drsná, preto vopred upozorňujem slabšie povahy alebo tých, ktorí majú radi mäso a nechcú sa ho vzdať.


1. Keďže mi chodilo veľa mailov s tým aby som znovu začala písať po anglicky, začnem teda znovu! 

2. Poznáte knihu Štíhla potvora? Pred dvomi dňami som sa k nej konečne dostala a prečítala ju na jeden hlt. Zostala som až veľmi šokovaná a rozhodla sa žiť zdravšie. Síce vždy keď som sa rozhodla držať diétu som zlyhala ale toto je o niečom inom. Veľmi Vám odporúčam si tú knihu prečítať a potom zvážite či jesť mäso a mliečne výrobky a piť mlieko. Mlieko som aj tak moc nikdy nepila a mliečne výrobky... podľa mňa domáce nie sú až takým zlom. Ozajstná výzva bude nejesť mäso, pretože mi fakt chutí ale tu bohužiaľ nie sú žiadne výnimky. Vedeli ste napríklad že zvieracie mäso sa začína rozkladať hneď po zabití? Takže keď si pochutnávate a slintáte nad rezňami, hamburgermi a inými pokrmami, jete vlastne zdochlinu. Vedeli ste že keď zjete mäso tak len hnije vo vašich črevách, kysne a rozkladá sa? 

Vážne odporúčam prečítať! Najviac ma aj tak dojala časť, kde podrobne rozpísali čo sa deje v bitúnkoch a aj pár zážitkov od ľudí čo tam robili. Jeden taký, podľa mňa najostrejší Vám napíšem:

"Raz som zobral nôž, poriadne ostrý, a odfaklil som svini rypák, ako keby to bol plátok šunky. Chvíľu sa metala ako šialená. Potom si sadla a zízala na mňa ako sprostá. Tak som zobral za hrsť soli a natrel som jej ho na rypák. To už začala vystrájať fakt ako šialená, všade strkala rypák. V ruke som mal ešte trochu soli - mal som gumenú rukavicu - tak som jej ju napchal do zadku. Chudera sviňa potom nevedela, či sa má posrať, alebo oslepnúť!"

Ďakujem pekne... v knihe je oveľa viac podobných príbehov, ale podľa mňa bohate stačí tento jeden. Vegánstvo by som však asi nezvládla, no vegetariánstvo po prečítaní tejto knihe áno.

I have two news. Second one will be quite rough, so I am warning you in the beggining. Don´t read it if you are faint of heart or you like meat and don´t want to give up on him.

1. I recieved a lot of emails, that you want me to write in english again, so I will! 

2. Do you know a book Skinny bitch? Two days ago I finally read it at one gulp. I was and also am very shocked and decided to live more healthy. Everytime I decided to be on a diet I failed, but this is something else. I recommend this book to you so much and then you will consider to eat meat and dairy products and drink milk. I never drink milk so much but dairy products... I think home products aren´t so bad. True challenge will be to not eat meat, because I love it, but there are no exceptions in here. Did you know that that animals meat is starting to decompose right after it is killed? So when you are eating and drooling on steakes, hamburgers and other food, you are eating a carcass. Did you also know that when you eat meat it rots in your guts, lurks and decomposing?

I really recommend to read this book! But something has moved in me when I read about the slaughterhouse (they described it very detailed) and some experiences from people who worked there. I will write you one, which I think was the most horrifying:

"One day I took a knife, very sharp, and I cut the pigs snout, as if it were a slice of ham. For a while it was doing like crazy. Then it sat and stared at me as stupid. So I took a hand full of salt and I rubbed it in its nose. It has started to behave really crazy, sticking its nose everywhere. In my hand I had a little more salt - I had a rubber glove - so I stuffed it in its ass. Poor pig didn´t know whether to shit or go blind!"

Thanks a lot... in this book is a lot of experiences like this, but I think one is enough. I think I wouldn´t handle veganism, but after reading this I think vegetarianism yes.








Zdravá alternatíva - burger zo sójového mäsa. / Healthy alternative - burgers from soy meat.

Source: Tumblr

8 komentárov:

  1. Tak popravde, asi patríš k ľuďom, ktorí naozaj uveria všetkému. To čo je v knihe napísané o mäse vôbec nie je pravda, nemajú to vedecky potvrdené, každé jedlo v čreve kysne a rozkladá sa, nie len mäso. Ale držím ti palce, nech sa ti to vydarí.
    Tá kniha bola vydaná už veľmi dávno, chvíľu bolo z toho haló, ale ľudia na to zabudli, pretože životný štýl autoriek vôbec nie je zdravý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno viem že bola vydaná dávno, no dostala som sa k nej len teraz. A možno nie je všetko pravda, ale bez mäsa mi je oveľa lepšie a aj sa cítim lepšie, možno to je len halo efekt, možno na tom aj niečo bude :). Ale aj tak ďakujem :)

      Odstrániť
    2. Hm a ktovie ako dlho to mäso nosia na náš stôl, keď si to tak teraz predstavím. Predtým mal každý zvieratá doma na dvore a všetci vedeli, čo jedli a teraz? Konské lasagne a podobne? Pofidérne kurčatá z Poľska, ktorú sú napustené rastovými hormónmi. Ach.

      Odstrániť
    3. Presne tak... máš úplnú pravdu! Teraz jeme už len steroidy a antibiotiká!

      Odstrániť
  2. I really need to start eating cleaner again! Thanks for this inspiration :)
    xx

    OdpovedaťOdstrániť